Спирачна течност

Спирачна течност DOT 3, DOT 4, DOT 5 ATE, Motul, Textar, Ferodo, Brembo, Castrol

Спирачната течност е хидравлична течност, използвана в спирачната система на превозно средство за предаване на сила и натиск от педала на спирачката към спирачните апарати или цилиндрите на колелата. Той е основен компонент на спирачната система и играе критична роля за осигуряване на безопасно и надеждно спиране.

Предлагат се няколко вида спирачна течност, включително DOT 3, DOT 4, DOT 5 и DOT 5.1. Типът спирачна течност, необходима за конкретно превозно средство, зависи от спецификациите на производителя и обикновено може да бъде намерена в ръководството на собственика или на етикета под капака.

Спирачните течности DOT 3 и DOT 4 са най-често срещаните видове спирачна течност, използвани в превозните средства. Те са базирани на гликол течности и са съвместими с повечето спирачни системи. DOT 3 има по-ниска точка на кипене от DOT 4 и обикновено се използва в по-стари превозни средства с по-малко взискателни спирачни системи. DOT 4 има по-висока точка на кипене и се използва в по-нови превозни средства с по-модерни спирачни системи.

Спирачна течност DOT 3, DOT 4, DOT 5 ATE, Motul, Textar, Ferodo, Brembo, Castrol autogarage онлайн магазин за Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo, Nissan, Mazada и всички останали други автомобили

Спирачната течност DOT 5, от друга страна, е на силиконова основа и не е съвместима с течности на гликолова основа. Има по-висока точка на кипене както от DOT 3, така и от DOT 4, което го прави идеален за превозни средства с висока производителност. Въпреки това, не се препоръчва за употреба в повечето превозни средства, тъй като може да причини повреда на спирачната система, ако не се промие правилно преди преминаване от течност на основата на гликол.

И накрая, спирачната течност DOT 5.1 е течност на основата на гликол с по-висока точка на кипене от DOT 4. Често се използва в превозни средства с висока производителност или в превозни средства с електронни системи за контрол на стабилността.

Независимо от вида на използваната спирачна течност, важно е редовно да проверявате и подменяте течността, както е препоръчано от производителя, за да осигурите правилна спирачна ефективност и безопасност. Спирачната течност може да абсорбира влагата с течение на времето, намалявайки нейната точка на кипене и ефективност, така че се препоръчва да сменяте течността на всеки две до три години.

Може да купите Спирачна течност за кола Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Citroen, Lancia, Alfa Romeo, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Mazda, Volvo от марките: от autogarage.bg 24/7 онлайн или на телефон 087 898 8986 в работно време.

FAQ: Често задавани въпроси

Кога и как ще получа поръчка за спирачна течност

Всички поръчки за спирачна течност направени до 15:00 и потвърдени по телефон от наш консултант се изпращат на същия ден.

 • Доставят за на клинета на следващия работен ден със Спиди или Еконт Експрес
 • Поръчки за спирачна течност може да се вземат от офиса на AutoGarage.bg след потвърджение от наш консултант
 • Направени поръчки за спирачна течност след 15:00 часа или в почивен ден се изпращат на седащият работен ден
Може ли да се върне или замени спирачна течност

Поръчка за спирачна течност може да бъде върната или заменента в срок от 14 календарни дни

 • Важно е поръчката за спирачна течност да няма следи от монтаж
 • Поръчката за спирачна течност трябва да бъде върната в оригиналната й опаковка и с ненарушен търгосвки вид
 • Стоката трябва да бъде върната на адреса на AutoGarage.bg
 • Поръчката за спирачна течност трябва да бъде върната със същия начин на доставка
Как мога да платя поръчката за спирачна течност

Може да заплатите поръчани части чрез

 • Наложен платеж на поръчка за спирачна течност при получаване от Спиди или Еконт Експрес
 • Банков превод по сметка на Autogarage.bg след уточняване с наш консултант
 • Плащане с кредитна карта
 • Плащане в брой при получавне на поръчката за спирачна течност в офиса на AutoGarage.bg
 • Кога мога да поръчам спирачна течност

  Може да направите поръчка

  • Поръчка за спирачна течност може да направите онлайн 24/7 в онлайн магазина на Autogarage.bg
  • Поръчка и конслутация може да направите по телефон 0878 988 986 в работно време
  • Безплатна доставка до офис
   При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
  • Консулатация
   Обадете за за съвет при избора на части
  • Купи на кредит с ТБИ
   Минимална сума 300 лв.
  • Топ оферти
   Цени с отстъпки до 45%