Предлагаме следните марки: A.B.S., ATE, AUTOMEGA, BLUE PRINT, BOSCH, DELPHI, DT, ERA, FEBI BILSTEIN, HELLA, HERTH+BUSS JAKOPARTS, HOFFER, HUCO, IPD, JP GROUP, KRAFT AUTOMOTIVE, MAPCO, METZGER, MOBILETRON, NIPPARTS, NK, OPTIMAL, OSSCA, PE Automotive, PEX, SWAG, TOPRAN, TRW, VAICO, VDO, VEMO

ABS Датчик (антиблокираща спирачна система) е компонент на спирачната система в превозно средство, който отговаря за измерването на скоростта на всяко колело. Обикновено се намира близо до главината на колелото или оста и се състои от магнит и намотка.

Когато колелото се върти, магнитът на главината на колелото преминава покрай телената намотка, генерирайки електрически сигнал. Сензорът за ABS използва този сигнал, за да изчисли скоростта на колелото и изпраща тази информация до контролния модул на ABS.

Контролният модул на ABS използва информацията от сензора на ABS, за да следи скоростта на всяко колело и да определи дали едно или повече колела се въртят с различна скорост от останалите. Ако се установи, че колело се върти с различна скорост, което показва, че се плъзга или блокира, системата ABS ще регулира спирачното налягане към това колело, за да предотврати блокирането му и да поддържа оптимална спирачна ефективност.

ABS сензорът е основен компонент на ABS системата и неправилно функциониращ сензор може да доведе до повреда на ABS системата. Честите признаци на дефектен сензор за ABS включват предупредителната лампа за ABS на таблото, загуба на спирачна ефективност или непостоянно усещане на педала на спирачката. Важно е всички проблеми с ABS системата да се проверяват и отремонтриа за да се гарантира правилна работа и безопасност.

 • Безплатна доставка до офис
  При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
 • Консулатация
  Обадете за за съвет при избора на части
 • 100% Сигурност
  Only secure payments
 • Топ оферти
  Цени с отстъпки до 45%