Спирачен цилиндър

Предлагаме следните марки: A.B.S., AISIN, ASHIKA, ATE, AUTOFREN SEINSA, AUTOMEGA, BLUE PRINT, BOSCH, CIFAM, DELPHI, FEBI BILSTEIN, FENOX, FERODO, FRENKIT, FTE, JAPANPARTS, JP GROUP, KAGER, LPR, MALO, MAPCO, METELLI, NIPPARTS, SWAG, TRUSTING, TRW

Спирачен цилиндър, известен също като колесен цилиндър, е компонент на барабанната спирачна система в превозното средство. Той е отговорен за преобразуването на хидравличното налягане от спирачните мъркучи в механична сила, която след това се използва за прилагане на спирачните челюсти към спирачния барабан.

Спирачният цилиндър обикновено се намира на гърба на спирачния модул и се състои от цилиндричен корпус, който съдържа бутало и две малки спирачни челюсти. Когато се прилага хидравлично налягане към цилиндъра през спирачните тръбопроводи, буталото се изтласква навън, карайки спирачните челюсти да се притискат към спирачния барабан, създавайки триене и забавяйки или спирайки автомобила.

Цилиндрите на колелата са важни компоненти на барабанните спирачни системи и трябва да се проверяват и сменят, ако е необходимо, по време на редовната поддръжка на спирачната система. Честите признаци на дефектен цилиндър на колелото включват изтичане на спирачна течност, намалена спирачна ефективност и неравномерно износване на спирачните накладки.

 • Безплатна доставка до офис
  При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
 • Консулатация
  Обадете за за съвет при избора на части
 • 100% Сигурност
  Only secure payments
 • Топ оферти
  Цени с отстъпки до 45%