Хидравлична помпа

Помпата на сервоусилвателя на волана, известна още като хидравлична помпа, е критичен компонент на системата за сервоуправление на автомобила. Той е отговорен за доставянето на течност под налягане към кормилния механизъм, което улеснява водача да управлява автомобила.

Помпата на кормилното управление обикновено се намира отпред на двигателя и се задвижва от ремък. Състои се от корпус на помпата, ротор, лопатки или работно колело и вход и изход. Когато двигателят работи, помпата изтегля течност от резервоара на кормилното управление и я прокарва през кормилната уредба под високо налягане, като помага на водача при завъртане на волана.

Дефектната или износена помпа на кормилното управление може да доведе до редица проблеми, включително затруднено управление на автомобила, усещане за твърдо или рязко управление и необичайни шумове, идващи от системата за сервоуправление. Често срещаните признаци на дефектна помпа на сервоусилвателя включват хленчене или стенене при завъртане на волана, течове на течност от сервоусилвателя или видимо трептене или треперене на шайбата на кормилното управление.

Ако се установи, че помпата на кормилното управление е дефектна, тя трябва да бъде заменена възможно най-скоро. Редовната поддръжка и проверки на системата за сервоусилвател на кормилното управление могат да помогнат за предотвратяване на преждевременно износване и повреда на помпата на сервоусилвателя на волана и да осигурят безопасна и надеждна работа на автомобила.

 • Безплатна доставка до офис
  При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
 • Консулатация
  Обадете за за съвет при избора на части
 • 100% Сигурност
  Only secure payments
 • Топ оферти
  Цени с отстъпки до 45%