Амортисьори за кола:

AL-KO, ASHIKA, AUTOMEGA, BIRTH, BOGE, DELPHI, DT, FEBI BILSTEIN, FORTUNE LINE, GABRIEL, JAPANPARTS, KAGER, KAMOKA, KRAFT AUTOMOTIVE, KYB, MAGNETI MARELLI, Magnum Technology, MALO, MAPCO, MONROE, NIPPARTS, NK, OPTIMAL, PE Automotive, SACHS, STC, TRW, VAICO

Автомобилните амортисьори, са основни компоненти в системата за окачване на автомобила. Те помагат за запазване на контрола върху движението на автомобила и осигуряват гладко возене.

В autogarage може на намерите предни и задни амортесьори за всяка кола на ниски цени. Може да изберете модели от  различни производители като BILSTEIN SACHS MONROE KYB METZGER AL-KO MEYLE JAPANPARTS TRW KAMOKA ASHIKA Magnum Technology и други за Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Lancia, Alfa, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Volvo, Nissan, Mazada и всички останали други автомобили. В каталога може да видите модели на ниски цени както и висок клас амортесьори с отстъка.  Предлагат се няколко вида предни и задни амортисьори, всеки от които е предназначен за специфична цел. Съществуват следни видове амортесьори за кола:

Двутръбни амортисьори:

Двутръбните амортисьори предни и задни са най-често срещаният тип амортисьори, използвани в превозните средства днес. Те се състоят от две тръби, вътрешна и външна тръба, които са разделени от напълнена с масло камера. Когато колелото удари неравност, буталото във вътрешната тръба се движи нагоре и надолу, изтласквайки маслото през клапаните към външната тръба, като по този начин абсорбира удара. Тези амортисьори са прости, надеждни и сравнително евтини.

Еднотръбни амортисьори:

Еднотръбните предни и задни амортисьори са подобни на двутръбните амортисьори, но имат само една тръба. Буталото и маслената камера са в една и съща тръба. Основното предимство на еднотръбните амортисьори е способността им да разсейват топлината по-ефективно от двутръбните амортисьори. Те също така са по-отзивчиви и осигуряват по-добро управление, което ги прави идеални за превозни средства с висока производителност.

Газови амортисьори:

Газовите амортисьори предни и задни са подобни на двутръбните маслени амортисьори, но използват газ под налягане, обикновено азот, за да подобрят работата си. Газът помага да се предотврати разпенването на маслото, което може да доведе до загуба на ефективност на амортисьора. Заредените с газ амортисьори често се използват в спортни автомобили и други превозни средства с висока производителност.

Въздушни амортисьори:

Въздушните амортисьори са вид амортисьор, който използва сгъстен въздух вместо масло, за да абсорбира удара. Те обикновено се намират на луксозни автомобили и SUV автомобили и могат да се регулират, за да променят височината на превозното средство. Въздушните амортисьори са скъпи и изискват повече поддръжка от другите видове амортисьори.

Регулируеми амортисьори:

Регулируемите амортисьори са предназначени да позволят на водача да регулира твърдостта на амортисьорите според пътните условия. Те могат да се регулират ръчно или електронно, в зависимост от модела. Регулируемите амортисьори са идеални за състезания или шофиране с висока производителност, където водачът трябва да регулира окачването за максимална производителност.

В заключение, автомобилните амортисьори са съществен компонент от системата за окачване на автомобила. Предлагат се няколко вида амортисьори, всеки от които е предназначен за специфична цел. Двутръбните амортисьори са най-често срещаният тип, докато еднотръбните амортисьори са по-отзивчиви и осигуряват по-добро управление. Газовите амортисьори често се използват в спортни автомобили, а въздушните амортисьори се намират в луксозните превозни средства. И накрая, регулируемите амортисьори позволяват на водача да регулира твърдостта на окачването, за да отговаря на условията на шофиране.

 

Автомобилните амортисьори играят съществена роля в системата за окачване на автомобила и като всеки друг компонент, те могат да се износят с времето. Освен тях е добре да се заменят и останалите свързани с тях части като пружини предни и задни, прашници, лагер на амортесьор, тампон на макферсон. Важно е да разберете кога е време да смените амортисьорите на вашия автомобил, за да гарантирате вашата безопасност и да предотвратите всякакви щети по вашия автомобил. Ето някои признаци, които показват, че може да се наложи да смените амортисьорите на вашия автомобил:

Неравномерно пътуване:

Един от най-често срещаните признаци, че вашите амортисьори трябва да бъдат сменени, е неравномерното каране. Ако усещате всяка неравност и хлътване на пътя, това е знак, че вашите амортисьори вече не могат да потискат движенията на окачването.

Гмуркане с нос:

Ако предницата на колата ви падне надолу, когато спирате, това е знак, че амортисьорите ви вече не осигуряват достатъчно съпротивление. Това може да бъде опасно, тъй като намалява способността на автомобила да спира ефективно.

Завиване:

Ако забележите, че колата ви криволичи или се носи по завои, това може да е знак, че амортисьорите ви са износени. Това е така, защото износените амортисьори не могат да задържат колелата в контакт с пътя, намалявайки стабилността на вашия автомобил.

Неравномерно износване на гумите:

Износените амортисьори могат да причинят неравномерно износване на гумите. Това е така, защото окачването не е в състояние да поддържа колелата подравнени, което води до неравномерно износване на гумите.

Изтичаща течност:

Ако забележите изтичане на течност от вашите амортисьори, това е ясен знак, че те трябва да бъдат сменени. Течността може да е масло или газ и това е индикация, че уплътненията на амортисьорите са се повредили.

В заключение, ако се сблъскате с неравномерно каране, гмуркане, завиване, неравномерно износване на гуми или изтичане на течност, време е да смените амортисьорите на вашия автомобил. Редовната поддръжка и проверка на системата за окачване на вашия автомобил може да ви помогне да идентифицирате тези признаци рано и да предотвратите всякакви щети или опасности за безопасността. Важно при смяна да амортесьори е те да се заменя комплент ляв и десен.

Може да купите Амортисьори за кола Audi, BMW, Mercedes-Benz, VW, Opel, Renault, Peugeot, Citroen, Lancia, Alfa Romeo, Fiat, Toyota, Seat, Honda, Mazda, Volvo от марките: AL-KO, ASHIKA, AUTOMEGA, BIRTH, BOGE, DELPHI, DT, FEBI BILSTEIN, FORTUNE LINE, GABRIEL, JAPANPARTS, KAGER, KAMOKA, KRAFT AUTOMOTIVE, KYB, MAGNETI MARELLI, Magnum Technology, MALO, MAPCO, MONROE, NIPPARTS, NK, OPTIMAL, PE Automotive, SACHS, STC, TRW, VAICO от autogarage.bg 24/7 онлайн или на телефон 087 898 8986 в работно време.

FAQ: Често задавани въпроси

Кога и как ще получа поръчка за амортисьори

Всички поръчки за амортисьори направени до 15:00 и потвърдени по телефон от наш консултант се изпращат на същия ден.

 • Доставят за на клинета на следващия работен ден със Спиди или Еконт Експрес
 • Поръчки за амортисьори може да се вземат от офиса на AutoGarage.bg след потвърджение от наш консултант
 • Направени поръчки за амортисьори след 15:00 часа или в почивен ден се изпращат на седащият работен ден
Може ли да се върне или замени амортисьори

Поръчка за амортисьори може да бъде върната или заменента в срок от 14 календарни дни

 • Важно е поръчката за амортисьори да няма следи от монтаж
 • Поръчката за амортисьори трябва да бъде върната в оригиналната й опаковка и с ненарушен търгосвки вид
 • Стоката трябва да бъде върната на адреса на AutoGarage.bg
 • Поръчката за амортисьори трябва да бъде върната със същия начин на доставка
Как мога да платя поръчката за амортисьори

Може да заплатите поръчани части чрез

 • Наложен платеж на поръчка за амортисьори при получаване от Спиди или Еконт Експрес
 • Банков превод по сметка на Autogarage.bg след уточняване с наш консултант
 • Плащане с кредитна карта
 • Плащане в брой при получавне на поръчката за амортисьори в офиса на AutoGarage.bg
 • Кога мога да поръчам амортисьори

  Може да направите поръчка

  • Поръчка за амортисьори може да направите онлайн 24/7 в онлайн магазина на Autogarage.bg
  • Поръчка и конслутация може да направите по телефон 0878 988 986 в работно време
  • Безплатна доставка до офис
   При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
  • Консулатация
   Обадете за за съвет при избора на части
  • Купи на кредит с ТБИ
   Минимална сума 300 лв.
  • Топ оферти
   Цени с отстъпки до 45%