Предлагаме следните марки: AL-KO, ASHIKA, AUTOMEGA, BIRTH, BOGE, DELPHI, DT, FEBI BILSTEIN, FORTUNE LINE, GABRIEL, JAPANPARTS, KAGER, KAMOKA, KRAFT AUTOMOTIVE, KYB, MAGNETI MARELLI, Magnum Technology, MALO, MAPCO, MONROE, NIPPARTS, NK, OPTIMAL, PE Automotive, SACHS, STC, TRW, VAICO

Амортисьорите, са критичен компонент от системата за окачване на автомобила. Те помагат да се контролира движението на пружините и осигуряват гладко и стабилно возене, като амортизират и абсорбират удара и вибрациите от пътната настилка.

Предлагат се няколко вида амортисьори, включително хидравлични, газови и електронни.

Маслени амортисьори, са най-често срещаният тип амортисьори. Те използват хидравлична течност, обикновено масло, за да смекчат движението на окачването. Докато окачването се движи нагоре и надолу, маслото се изтласква през малки отвори, което забавя движението и абсорбира удара и вибрациите.

Газови амортисьори , използват газ под налягане, обикновено азот, за да омекотят движението на окачването. Газът действа като възглавница, осигурявайки допълнителна опора и стабилност на окачването. Напълнените с газ амортисьори обикновено са по-издръжливи и по-дълготрайни от хидравличните, но могат да бъдат по-скъпи.

Електронните амортисьори, известни също като адаптивни или променливи амортисьори, използват сензори и електронни системи за управление, за да регулират силата на затихване в реално време, въз основа на условията на шофиране и действията на водача. Тези амортисьори могат да осигурят превъзходно управление и стабилност, както и по-удобно возене, но могат да бъдат по-скъпи и да изискват повече поддръжка.

Независимо от вида на използвания амортисьор, важно е редовно да ги проверявате и подменяте според препоръките на производителя. Износен или дефектен амортисьор може да доведе до лошо управление и стабилност, повишено износване на гумите и намалена спирачна ефективност. Честите признаци на дефектен амортисьор включват прекомерно подскачане или люлеене по време на шофиране, неравномерно износване на гумите или забележимо намаляване на комфорта при возене.

 • Безплатна доставка до офис
  При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
 • Консулатация
  Обадете за за съвет при избора на части
 • 100% Сигурност
  Only secure payments
 • Топ оферти
  Цени с отстъпки до 45%