Серво-усилвател

Предлагаме следните марки: A.B.S., ABE, ASHIKA, ATE, BOSCH, DELPHI, DT, FEBI BILSTEIN, FERODO, HELLA PAGID, ICER, JAPANPARTS, JP GROUP, JURID, LPR, METELLI, MINTEX, NIPPARTS, NK, REMSA, ROADHOUSE, sbs, SIMER, SWAG, TEXTAR, TRUSTING, TRW, VAICO, VALEO
Серво усилвател, известно още като спирачен усилвател, е компонент на спирачната система в колата, който усилва силата, приложена към педала на спирачката. Обикновено се намира между спирачния педал и главния цилиндър и работи чрез използване на вакуум на двигателя или електрически мотор, за да подпомогне силата на спирачния педал.
Когато педалът на спирачката е натиснат, се отваря клапан в спирачното серво, което позволява на вакуума на двигателя или електрическия мотор да осигури допълнителна сила към педала на спирачката. Тази допълнителна сила улеснява водача да приложи необходимата сила към педала на спирачката и намалява усилието, необходимо за спиране на автомобила.
Спирачните сервомеханизми са особено полезни в превозни средства с по-големи или по-тежки спирачни системи, тъй като могат да улеснят прилагането на необходимата сила за бързо и безопасно спиране на автомобила. Те също така често се използват в превозни средства със спирачки с усилвател, за да подобрят цялостната спирачна ефективност и комфорта на водача.
В случай на повреда на сервоусилвателя на спирачката, педалът на спирачката може да стане по-труден за натискане и спирачната ефективност може да бъде намалена.
 • Безплатна доставка до офис
  При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
 • Консулатация
  Обадете за за съвет при избора на части
 • 100% Сигурност
  Only secure payments
 • Топ оферти
  Цени с отстъпки до 45%