Предлагаме следните марки: ASHIKA, BLUE PRINT, BOSCH, CHAMPION, DENSO, FLENNOR, HELLA, JAPANPARTS, KAGER, METZGER, NIPPARTS, SWF, TRICO, VALEO

Чистачките са важни  за безопасното управление на колата. Добрите чистачки осигуряват ясна видимост по време на дъжд, сняг и други неблагоприятни метеорологични условия. Има няколко вида чистачки, включително чистачки с традиционна рамка, aerotwin и хибридни чистачки.

Традиционните чистачки в стил рамка се състоят от метална рамка, която държи гумено острие, което е прикрепено към рамото на чистачката. Тези чистачки са евтини и ефективни, но може да не пасват на извити предни стъкла, както и на други видове чистачки.

Чистачките Aerotwin, известни също като чистачки с плоско перо, имат едно извито перо, което се държи на място от опъната пружина. Тези чистачки осигуряват по-добро представяне при тежки метеорологични условия и са по-аеродинамични от традиционните чистачки в стил рамка, което ги прави популярен избор за по-новите превозни средства.

Хибридните чистачки съчетават предимствата както на чистачките с рамка, така и на чистачките с греда, с традиционна рамка, която поддържа перка с греда. Тези чистачки са проектирани да пасват на по-широк диапазон от форми и размери на предното стъкло и осигуряват отлична работа както при лек, така и при силен дъжд.

Чистачките на предното стъкло се задвижват от електрически мотор, разположен под капака, който движи рамената на чистачките напред-назад по предното стъкло. Перата на чистачките са изработени от гума или силикон и трябва да се сменят на всеки шест месеца до една година, за да се осигури правилна работа и ясна видимост.

В допълнение към традиционните чистачки на предното стъкло, някои превозни средства може да имат и чистачки на задното стъкло, които служат за същата цел като чистачките на предното стъкло, но са разположени отзад на автомобила. Те често се срещат на SUV, хечбеци и други превозни средства със задно предно стъкло.

 • Безплатна доставка до офис
  При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
 • Консулатация
  Обадете за за съвет при избора на части
 • 100% Сигурност
  Only secure payments
 • Топ оферти
  Цени с отстъпки до 45%