Дискови спирачки за HYUNDAI IONIQ (AE) Elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година - онлайн магазин

Някои от топ марките, с които работим

Пазарувай по марка автомобил

Спирачната система е от критична важност за безопсавното и сигурно пътуване с кола.

Основните й компоненти са :

Педал на спирачката: Педалът на спирачката се намира в пространството на краката на водача и се използва за активиране на спирачките.

Спирачни мъркучи и спирачни тръби: Спирачните тръбопроводи са метални или гумени тръби, които пренасят спирачната течност от главния цилиндър към спирачните апарати или цилиндрите на колелата.

Главен цилиндър: Главният цилиндър е основният компонент на хидравличната спирачна система. Той преобразува силата, приложена към педала на спирачката, в хидравлично налягане, което се предава към спирачните апарати или цилиндрите на колелата.

Спирачен апарат: Спирачните апарати са компонентът, който оказва натиск върху спирачните дискове (или накладки в някои случаи), за да забави или спре превозното средство. Те обикновено се намират на всяко колело и съдържат бутала, които притискат спирачните накладки към спирачните дискове.

Спирачни дискове (или барабани): Спирачните дискове (или барабани) са въртящи се метални компоненти, които се притискат от спирачните апарати, за да забавят или спрат автомобила.

Спирачни накладки (или челюсти): Спирачните накладки (или челюсти) са фрикционните компоненти, които притискат спирачните дискове (или барабани), за да създадат необходимата спирачна сила. Те обикновено са изработени от метални, керамични или органични материали.

Спирачна течност: Спирачната течност е хидравлична течност, която се използва за прехвърляне на силата от главния цилиндър към спирачните апарати или цилиндрите на колелата. Обикновено това е течност на основата на гликол, която е проектирана да работи при високи температури и налягания.

Спирачните дискове, известни още като спирачни ротори, са ключов компонент на спирачната система на автомобила. Те работят заедно със спирачните накладки, за да забавят или спрат автомобила, когато водачът натисне спирачките.

Спирачните дискове обикновено са изработени от чугун, но могат да бъдат направени и от други материали като въглеродно-керамични композити или стомана. Те са проектирани да издържат на високи температури и триене и са прикрепени към главината на колелото с винтове или болтове.

Има няколко различни вида спирачни дискове, всеки със свои уникални характеристики:

 • Плътни спирачни дискове: Това са най-основният тип спирачни дискове и са направени от едно парче чугун. Те обикновено се използват на базови или бюджетни автомобили.
 • Вентилирани спирачни дискове: Те имат поредица от лопатки между двете страни на спирачния диск, за да помогнат за по-ефективното разсейване на топлината. Те обикновено се използват при високопроизводителни превозни средства или превозни средства, които са обект на силно спиране.
 • Пробити спирачни дискове: Те имат дупки, пробити в тях, за да помогнат за по-ефективно разсейване на топлината и намаляване на теглото. Те обикновено се използват при високопроизводителни превозни средства или в състезателни приложения.
 • Спирачни дискове с прорези: Те имат слотове, машинно изработени в тях, за да помогнат за отстраняването на прах и отломки от спирачната накладка и да подобрят спирачната ефективност. Те обикновено се използват при високопроизводителни превозни средства или превозни средства, които са обект на силно спиране.
 • Композитни спирачни дискове: Те са направени от комбинация от материали, като въглеродни влакна и керамика, за да осигурят подобрена спирачна ефективност и намалено тегло. Те обикновено се използват при високопроизводителни превозни средства или в състезателни приложения.

 

Правилната поддръжка и подмяна на спирачните дискове е от решаващо значение за осигуряване на безопасно и ефективно спиране. Ако спирачните дискове се изкривят или износят, те могат да причинят вибрации, шум или намалена спирачна ефективност. Важно е те да бъдат проверени и сменени, ако е необходимо, от квалифициран механик.

Спирачните накладки са друг важен компонент от спирачната система на автомобила. Те са отговорни за упражняването на натиск върху спирачните дискове, създавайки триене, което забавя или спира автомобила, когато се задействат спирачките.

 

Спирачните накладки обикновено са изработени от комбинация от метални, органични или керамични материали и са прикрепени към спирачния апарат със скоби или щифтове. Има няколко различни вида спирачни накладки, всяка със свои уникални характеристики:

 • Метални спирачни накладки: Те са направени от смес от метални влакна и други материали и обикновено се използват в тежкотоварни превозни средства или в състезателни приложения.
 • Органични спирачни накладки: Изработени са от естествени материали като гума, влакна и смола. Те обикновено се използват на базови или бюджетни превозни средства, тъй като осигуряват добра спирачна сила, без да генерират прекомерна топлина.
 • Керамични спирачни накладки: Изработени са от смес от керамични влакна и други материали и обикновено се използват при превозни средства с висока производителност или в състезателни приложения. Те осигуряват отлична спирачна сила и генерират по-малко прах от другите видове спирачни накладки.
 • Спирачни накладки с ниско ниво на прах: Те са проектирани да генерират по-малко прах от традиционните спирачни накладки, което ги прави добър избор за луксозни превозни средства или за шофьори, които искат да поддържат колелата си чисти.

Правилната поддръжка и подмяна на спирачните накладки е важна за осигуряване на безопасно и ефективно спиране. Ако спирачните накладки се износят или повредят, те могат да причинят намалена спирачна ефективност или повреда на спирачните дискове. Важно е те да бъдат проверени и сменени, ако е необходимо.

Може да купите Дискови спирачки за от марките: от autogarage.bg 24/7 онлайн или на телефон 087 898 8986 в работно време.

FAQ: Често задавани въпроси

Кога и как ще получа поръчка за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година

Всички поръчки за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година направени до 15:00 и потвърдени по телефон от наш консултант се изпращат на същия ден.

 • Доставят за на клинета на следващия работен ден със Спиди или Еконт Експрес
 • Поръчки за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година може да се вземат от офиса на AutoGarage.bg след потвърджение от наш консултант
 • Направени поръчки за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година след 15:00 часа или в почивен ден се изпращат на седащият работен ден
Може ли да се върне или замени дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година

Поръчка за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година може да бъде върната или заменента в срок от 14 календарни дни

 • Важно е поръчката за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година да няма следи от монтаж
 • Поръчката за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година трябва да бъде върната в оригиналната й опаковка и с ненарушен търгосвки вид
 • Стоката трябва да бъде върната на адреса на AutoGarage.bg
 • Поръчката за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година трябва да бъде върната със същия начин на доставка
Как мога да платя поръчката за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година

Може да заплатите поръчани части чрез

 • Наложен платеж на поръчка за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година при получаване от Спиди или Еконт Експрес
 • Банков превод по сметка на Autogarage.bg след уточняване с наш консултант
 • Плащане с кредитна карта
 • Плащане в брой при получавне на поръчката за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година в офиса на AutoGarage.bg
 • Кога мога да поръчам дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година

  Може да направите поръчка

  • Поръчка за дискови спирачки за hyundai ioniq (ae) elektro 0 куб. см. 34 коня електро от 2016 до 0 година може да направите онлайн 24/7 в онлайн магазина на Autogarage.bg
  • Поръчка и конслутация може да направите по телефон 0878 988 986 в работно време
  • Безплатна доставка до офис
   При поръчка над 200 лв. Доставка с куриер в цяла България. Еконт, Спиди
  • Консулатация
   Обадете за за съвет при избора на части
  • Купи на кредит с ТБИ
   Минимална сума 300 лв.
  • Топ оферти
   Цени с отстъпки до 45%